10.8.2008

Trainspotting

Location: Vilnius, Lithuania

Paivat taalla Vilnassa kuluvat enemman ja vahemman puistossa maaten, torkkuen ja pikku puuhasteluja harrastaen. Siunatussa tekemattomyyden tilassa. Illat hostellin parvekkeella teeta siemaillen, lueskellen ja ohi ajavia junia spottaillen. Pahkinankuoressa sanoisin, etta Baltiaan riittaa viikko. Kaupungit toistavat tuttua vanha-kaupunki, kirkot, museot, uusi keskusta -kaavaa. Tottakai landella nahtavaa riittaisi, mutta maiden kalliuden vuoksi ei viimaspaana kiertely tunnu jarkevalta idealta. Toistaiseksi budjetti on kuitenkin pitanyt, eika ole tarvinut alkaa pihistelemaan paivan perustarpeista.

Pienen nettitutkimuksen jalkeen totesimme halvimman reitin Moskovaan olevan juna taalta Vilnasta. Huomenna siis Valkovenajan lahetystoon ja transit visa - hakemus tiskiin. Viikko odottelua, laiskottelua ja mukavaa pikku puuhastelua, kunnes kiskot kuljettavat Minskin kautta kohti uusia tuulia, ja kohti Aiti Venajaa.

Monet ovat ihmetelleet kuinka olemme yha taalla, samassa hostellissa, samassa kaupungissa. Muistuttaisinkin edelleen, etta meilla ei ole kiire. On mukava valissa ottaa aikaa, ja vain olla, tekematta mitaan. Illasta toiseen saa parvekkeella kertoilla saman tarinan lahtemisesta, kulkurin elamasta. Taman, ja komean kraman kaltaisen huivini ansiosta olenkin jo omaksunut lempinimekseni "That crazy Finnish guy with a towel on his head"...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips velipoika,

Totta puhut, ei teillä järin kiire oo minnekkään. Vuosi on pitkä aika ja voihan sitä tarvittaessa jatkaa vuodesta seuraavasta. Tarkoin blogiasi selailen, joten muistathan tasaisin väliajoin kirjoitella!
t. Kirsi

Matti kirjoitti...

Kiva etta tata joku lukee.. :)
Mutta vuodestahan ei ole missaan vaiheessa ollut puhe, tai muustakaan eksaktista aikamaareesta. Paiva kerrallaan taalla mennaan, eika paluupaivaa mihinkaan ole kirjoitettu..

Anonyymi kirjoitti...

Blogisi päätyi ensivilkaisulla juo aamukahvi ja lue nämä sivut läpi -listalleni. Kiitos vihjeestä toiselle (vai kolmannelle?) Matille. :)

Toivotan sulle ja Henrylle onnea matkaan. Itselläni ei ole kanttia, eikä mahdollisuutta lähteä. Ehkä sitten joskus, hamassa tulevaisuudessa.

T. Matti