4.8.2008

Riga, City of love

Location: Frank's hostel, Riga, Latvia

Perjantaina saapastelimme Tallinnan bussiasemalle tarkoituksena hypata 10.00 bussiin kohti Riigaa. Aamun bussit sattuivat olemaan kuitenkin taynna, joten jouduimme odottelemaan 15.30 bussia. Mutta emmehan me olleet kiireessa. Paiva kului mukavasti nurmikolla maaten ja evaita syoden.

Riigaan saavuimme noin kahdeksan aikaan illalla, ja kirjauduimme Argonaut hostelliin, meluisan pubin ylakertaan.. Rinkasta eroon paastyani suuntasin Backpackers pubiin vanhassa kaupungissa, jossa oli tarkoitus tavata Noora, tytto, jonka tapasin Tallinnassa ja jonka kanssa olimme sopineet tapaamisen jahka olemme molemmat Riigassa. Istuimme iltaa Nooran ja hanen ystavansa Sarin kanssa. Poistuin jossain vaiheessa tuapakalle, Riigassa kun sisatupakointi on kielletty kaikkialla. Tama saanto ei tosin ole aukoton, mutta siita lisaa hetken kuluttua. Savuketta maistellessani tormasin sattumalta Brunoon, Ricardoon ja Santosiin, tuttuihin Brassipoikiin. Maailma on edelleenkin pieni..

Lauantaina vaihdoimme hostellia halvempaan ja viihtyisampaan Frank'siin. Muuten paiva meni kaupunkia kierrellen. Koska vanhan kaupungin kirkkojen perassa juoksentelu ei kuulu kiinnostuslistalla sinne ihan ykkoseksi, ei vanhassa kaupungissa ole juuri nahtavaa. Turisteja, ostoskeskuksia ja "kiinnostavia" nahtavyyksia.. Tasta syysta paatimme illalla suunnata Nooran ja Sarin kanssa Riigan Kallioon, lahioon rautatieaseman ja keskustorin takana. Turistien maara tipahtikin vain noin puolen kilometrin kavelyn jalkeen nollaan, ja oluen hinta anniskeluravintolassa 2 latista 0,5 latiin. Saimme istua iltaa yllattavankin rauhassa, vaikka 4 promilles pubissa oli meidan lisaksi vain todella humalaisia venalaisia.

Sunnuntai aamuna hyppasimme paikalliseen satunnaiseen sporaan ja matkasimme paatepysakille. Tarkoituksena oli harrastaa lisaa lahiokiertelya ja oikeiden ihmisten asuinpaikkojen tiirailua, mutta raitiovaunu vei meidat neuvostokerrostalohelvetin sijasta viihtyisaan ja suureen puistoon. Kiertelimme puistoa pienessa tihkusateessa, istuimme rannalla ja kulutimme paivaa laiskasti. Palattuamme keskustaan kavimme torilla ostelemassa elintarvikkeita paivalliseen, ja Noora ja Sari lahtivat hekin syomaan. Nautimme Henryn kanssa kanapastat juustokermakastikkeella ja suihkun jalkeen lahdimme treffaamaan tytot viihtyisaan teetupaan vanhan kaupungin laidalla. Ilta kului tsajua litkiessa ja pehmeilla tyynyilla makoillessa, ja minulla ja Nooralla reissuromanssia kehittaessa..

Tanaan tytoilla on viimeinen paiva Riigassa, kuten minulla ja Henryllakin. Matka jatkuu huomenna Jurmalaan rantapummin elamaa viettamaan. Viimeisen paivan plani: Henry viettaa paivan teetuvassa makoillen ja japania opiskellen, mina puolestani lahden viettamaan aikaa tyttojen kanssa. Kuvia ette vielakaan saa katseltavaksenne, silla luulen etta Frank'sin kivikautiset koneet eivat tunnista kameraani..

Ensi kertaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

mukava lukea että enolla on matka alkanut hyvin. Toivottavasti vastoinkäymiset jäävät tuohon yhteen ja saatte nauttia matkasta.

ONNEA MATKAAN

Terveiset täältä koti suomesta Kirsiltä, Inkalta ja Minulta eli Petriltä

ps: Kamera on toiminut hyvin enkä ole sitä edes vielä hävittänyt mihinkään vaikka se on ollut muka ties missä.

pps: Inkalta vielä terveisiä, hänkin kotiutui juuri, että tyttöjen on kuulemma paljon helpompi saada lifti.