23.1.2010

Return to the Monkey island

Location: “Monkey island”, Laos

Oli myonnettava itselleen, etta venematka Luang Prabangista meloen Vientianeen oli liian iso suupala nieltavaksi kunnolla pureksimatta. Onegelmaksi ei niinkaan koitunut veneen osto, tai riittamattomat tarvikkeet/tarpeet, vaan matkaseuran saanti. Tapaamani ihmiset olivat joko elakkeella, tai kaks-viikkoo-Thaimaas-kaks-viikkoo-Laosis-sit-viikko-Kambodzas-josta-lennetaan-Vietnamiin-kymmeneks-paivaks-sit-paiva-Hong-Kongis-2-paivaa-Singaporessa-koska-se-on-siistii-sit-5-paivaa-Bangkokis-ja-sit-ma-lennan-kotiin –matkalla.

Ajan kanssahan ihmisia tapaa ja varmasti seuraa olisi loytynyt, jos olisin jaksanut odotella tarpeeksi kauan. Mutta koska Luang Prabang ei ole sita halvinta, eika kivointa Laosia, paatin napsaista hieman kilometreja ja matkustaa bussilla Pakseen, josta voisin meloa Si Phan Donille. Kikka, joka antaisi viela hyvan syyn rentoilla sittenkin siina riippumatossa raskaan koitoksen paatteeksi.

Paiva ja yo kolmea eri bussia, joista toinen hajosi sopivasti keskella yota ja kolmatta oli mukava odotella tienposkessa, ja kahta puhjennutta rengasta myohemmin saavuin Pakseen. Vasyneena ja julkiseen transportaatioon lopullisen kyrpiintyneena lahdin etsiskelemaan majataloa johon asettua. Saatuani ei-oota jokaisesta kukkarolleni sopivasta majoitusliikkeesta, alkoi mittari menna sen verta punaiselle, etta paatin antaa periksi ja ottaa hommaan ihan toisen perspektiivin. Nappasin riksan Songthaew asemalle, ja vaihdettuani veneeseen Ban Nakasangissa, olin saaristossa. Riippumatto esiin, ja hyvasti huolet ja murheet. Katsellaan niita veneilyhommia sitten myohemmin, jos katsellaan.

Eli pankaa radiot kiinni. Talta taajuudelta tulee tovin aikaa pelkkaa taustakohinaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teit pientä historiaa ollessasi Turkmenistanissa; aikovat nyt purkaa Nijazovin kultaisen patsaan http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/01/turkmenistan_purkaa_nijazovin_henkilokulttia_1378870.html?origin=rss
Matkaasi on mukava seurata!

Anonyymi kirjoitti...

Onko kuvassa itse aito ja alkuperäinen Monkey Man? Seinäjoen opiskelukiireiden keskeltä kaihoisat terveiset Si Phan Donille/Don Detin saarelle.

Anonyymi kirjoitti...

Ootkos matti ollu yhtämittää siellä maailmalla kolmen vuosinumeron ajan?

T. Hämmentynyt ja ehkä vähän kade, joka eksyi sattumalta sivuillesi.

Matti kirjoitti...

Joo, luin tuosta patsaan purkamisesta. Hyva saka etta kerkesin senkin 'maailmanihmeen' nakemaan.

Monkey Man se siina poseeraa ihan itse. Kuva on tosin vuoden takaa, mutta viela se sama epeli vehkeitaan lussuttaa herra Vixayn takapihalla.

Ja hammentynyt ja ehka vahan kade, kylla, kolmannella vuosinumerolla mennaan...