8.1.2010

Kulkurina 2

Location: Jinghong, China

Uudestavuodesta selvittiin miten kuten, ja oli aika jatkaa matkaa muutamaa hienoa, ja muutamaa noloa muistoa rikkaampana. Kankkusesta selvittyani nousin junaan kohti Kunmingia. Junamatka oli tylsanpullea, ja saavuttuani Kunmingin rautatieasemalle kipusin bussiin ja suuntasin tuttuun hostelliin.

Oli tiedustelun aika. Paaseeko Burmaan Kiinasta? Vastaukset toistivat samaa, ennalta uhattua kaavaa: Raja on edelleen kiinni, syyna mita luultavammin syyskuun levottomuudet, ja niiden myota Kiinaan rajan yli hyokkineet 30 000 pakolaista. Eli raja oli, ja pysyisi kiinni viela toistaiseksi tuntemattoman ajan.

Oli aika ottaa kayttoon suunnitelma B. Laos. Vaikka homma menee kertaamiseksi, on se kuitenkin opintojen aiti. Aina voi pistaa paremmaksi. Toisin sanoen riippumattosessiot ja rento levyttely jaavat luultavasti hyvinkin minimiin. Hyppasin siis yobussiin kohti Jinghongia, edelleen tuttua valietappia ennen Laosin rajan ylitysta. Seuraani liittyi Dave, Sveitsilainen jannu. Yobussi oli kehnohko. Vaikka voin varmuudella sanoa etten tule koskaan pelaamaan NBA:ssa, ovat kiinalaisten yobussien punkat aivan liian lyhyita, joten optimaalista nukkuma-asentoa ei horisontaalisesta suunnasta huolimatta loydy kovinkaan helpolla, ja yo meni jalleen kerran pyoriskellessa. Jinghongissa kirjauduimme vanhastaan tuttuun Dai Garden Inniin, bambubungalovikylaan keskella kaupunkia. Muutama paiva taalla, tsygaillen ja ihmetellen ennen Menglaan matkaamista ja rajan ylitysta.

Ja jottei taman kertainen kirjoitus jaisi keskoseksi, raotellaan vahan naita kertaavia tulevaisuuden nakymia. Laosissa ei siis ole tarkoitus ripustella riippumattoa yhtaan mihinkaan, vaan ottaa uutta, haastavampaa kosketusta pohjoisen vuoristokansoihin, jonka jalkeen olisi tarkoitus suunnata Luang Prabangiin, ja kanaleivat naamariin vedettya aloittaa Mekongin Valloitus Osa 2. Eli paattia alle ja melomaan kohti Vientianea. Vientianesta tarkoitus olisi ponnistaa Siiamiin. Paristakin syysta: Passista ovat sivut lopuillaan, joten vierailu Thaimaan Suomen suurlahetystossa on paikallaan. Kun uuden passin anomus on jatetty, olisi idea suunnata Enkelten kaupungista takaisin pohjoiseen, ja kayttaa odotusaika Burmaan pyrkimiseen. Miten kay, se jaakoon nahtavaksi. Kun uusi matkustustosite on kourassa, ovat suunnitelmat taas auki, ja rajattomat. Keskustelua on kayty eraan toisen maanmiehen kanssa mahdollisesta tuktuk turneesta, mutta eipas nyt mainosteta liikaa, viela...

Kaikki edella mainittu on kuitenkin vain suunnitelmia/suuntaviivoja. Edelleen pidetaan mielessa se matkustuksen vapaus, ja jos/kun mahdollisuuksia tulee vastaan, niihin tartutaan. Tassa porkkanaa, toivotaan, etteivat muutu raipaksi. Ensi kerran kuulumiset, ja Kuvia, sitten Laosista. Kiina hiljenee, ja nauttii banaanipuiden luomasta varjosta ja lampimasta iltapaivan auringosta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mukava jos on lämmin. täällä on kolme päivää ollu tulipalopakkaset. päälle 30 astetta pakkasta. tänään aamulla oli jotai -32 ja nyt on iltaa kohti lauhtunut -24 asteeseen.

mutta eipä siinä tämä on yhtä ilmastonmuutosta joka päivä. toisinaan paistaa toisinaan ei.

t. henkka

Anonyymi kirjoitti...

Olit Mondossa!

-pakari

Matti kirjoitti...

Olin juu. Mutta en oikein tykannyt jutusta itse, kun toimittaja saksi sen raakileeksi siita mita se oli, ja poisti kaikki hauskat kielikukkaseni... Mutta siitahan ne palkkansa saavat ;) Katsellaan, jos tulevaisuudessa loytys pitempaa/parempaakin juttua ko lehden sivuilta... :)