31.12.2008

Uusi vuosi

Location: Internet cafe, Don Det, Si Pan Don, Lao P.D.R.

Peukalokyydin, songthaewin, ja paatin avustuksella paasin Si Pan Donille, ja otin tukikohdakseni Don Detin saaren, jossa etsiydyin bungaloviin Mekongin rannalla, tietysti auringonlaskun puolella saarta. Ripustin riippumattoni terassille, aloitin joen pinnan tuijottelun, ja tassahan olen maannut siita lahtien. Ainoina ultimaalista lepoa hairitsevina tekijoina toimivat pienimuotoisten saartentutkiskelureissujen lisaksi joulun sikajuhlat (lepaa rauhassa Fred) ja mantereen puolella jarjestetyt venekisat, ja vuosi vaihtunee rantapippaloiden merkeissa, paihdytteiden siivittamana. Tassa makaillessa onkin ollut hyva pohtia mennytta, ja tulevaa vuotta.

Paattyva vuosi oli muutoksien vuosi. Paatin lahtea. Lahdin, ja olen nyt elanyt kulkurin elamaa ilman pysyvaa kotia ja omaisuutta kohta puolisen vuotta. Kauas olen jo matkallani paassyt, paljon nahnyt ja kokenut, mutta paljon on viela nakematta ja kokematta.. Tahan asti kohokohtia ovat olleet ainakin Riiga, erityisesta syysta, telttailu baikaljarven rannoilla, nomadielama ja omatoimitrekki Mongoliassa, pienet Tiibetilaiskylat Sichuanissa, Yangzhoun ja etelakiinan pyorareissut, Laosin viidakot, ja 4000 saaren rauha. Monet uskomattomat ihmiset ja uudet ystavat. Opit ja kokemukset, niin maista ja kulttuureista, kuin itsesta. Paattyva vuosi on siis ollut aika jees..

Mutta aina voi parantaa, ja nyt hyvin levanneena on ollut aikaa miettia myos lupausta vuodelle 2009. Uudenvuoden lupaukseni onkin seikkailla enemman, ja varsinkin nain Laosin perusreitin jalkeen, pyrkia syvemmalle. Seuraava seikkailu onkin jo houkuttelevan lahella, rajan toisella puolen Kambodzassa. Eipa paljasteta yksityiskohtia viela, mutta kerrottakoon, etta ynnataan yhteen yksi kappale ostettu vene ja yksi Kambodzaa halkova joki niin siita kaiketi tulee jotakin..

Hyvaa uuttavuotta, Laos kuittaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvaa Uutta Vuotta velipojalle!
t. Kirsi perheineen

Anonyymi kirjoitti...

Lykkya tyko! tullut lueskeltua tata blogia siita syysta etta itella on samanlainen matkasetti menossa vailla paamaaraa.