21.9.2009

IngloUrious BastErds: Eid ul-Fitr

Location: Still in Delhi...

Uzbekistanin lahetyston terveiset viisumin anomisen helppoudesta osoittautuvat lapiolliseksi kukkua, ja konsulin kanssa keskusteltuani kavi selvaksi etta vaikka suurin osa EU passia kantavista kansallisuuksista saakin viisumin Uzbekistaniin ongelmitta, tarvitsevat Suomen kansalaiset kutsun Uzbekistanin ulkoasianministeriosta. Vanhaselle terveisia: Uzbekistanin lahetysto Suomeen, ja tama typera ja aikaa/rahaa vieva seikka poistuu. Kutsun saamiseksi olin yhteydessa Stantours nimiseen matkatoimistoon, joka kertoi kutsun saamisessa kestavan kymmenesta paivasta kahteen viikkoon. Lisaksi ilmeni uusi ongelma. Kutsua varten ulkoasiainministerio vaatii todistuksen tyosta/opiskelusta, mika on kulkurille kohtalaisen mahdoton tehtava. Stantours suostui kuitenkin yrittamaan kutsun hankkimista tyottomalle, mutta eivat voineet luvata etta saisin kutsun varmuudella. Janna nahda miten kay...

Myoskaan Turkmenistanin lahetyston kanssa tilanne ei ole edennyt puusta pitkalle. Perjantaina lahetystossa vierailtuani konsuli pyysi minua palaamaan maanantaina lahetyston internetsivuilta tulostetun anomuksen kanssa, silla ilmeisesti lahetystosta olivat anomuspaperit loppu, tai sitten rouvalla ei riittanyt kiinnostusta kanssani asiointiin ilman kaikkia dokumentteja. Rouva pyysi palaamaan tanaan, maanantaina, minka tein vain huomatakseni muslimien paattaneen paaston juurikin tanaan, Eid ul-Fitr. Lahetysto oli siis luonnollisesti kiinni. Palaan turkmenistanin lahetystoon huomenna, enka poistu ennen kuin anomus transit-viisumiin on faksattu Ashgabatiin.

Koska Uzbekistan on nyt kysymysmerkeista suurin, oli pikaisen varasuunnitelman aika, ja koska Kazakhstaniin Suomen passilla varustettu henkilo saa viisumin ilman paskanjauhantaa 2-3 paivassa, lahden kohti Pakistania heti Turkmenistanin viisumin saatuani. Uudistettu suunnitelma on siis seuraava: Jos kutsu Uzbekistaniin irtoaa, anon viisumin Islamabadista. Jos ei, otan Kazakki tarran Teheranista, ja kierran Kyrgystaniin Boratin kotimaan kautta.

Toivotaan silti etta Uzbekistanin ulkoasianministerio olisi ymmartavainen ja kutsuisi minut maahansa, joka pitaa sisallaan muutaman Silkkitien tarkeimman kaupungin. Huomenna takaisin Turkmenistanin lahetystoon, juhlitaan nyt tanaan sitten. Selamat Eid ul-Fitr!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huh.. Afganistan kuulostaa aika hurjalta.. Lycka till

Ja suuret kiitokset loistavasta blogista!