17.9.2009

Inglorious Bastards

Location: Pahar ganj, New Delhi, India

Passissa on nyt kaksi uutta tarraa. Alkuperainen idea Pakistanin, Iranin ja Turkmenistanin anomisesta Delhista, ja loppujen Stan viisumien hoitaminen Teheranista muuttui Iranin lahetyston kerrottua etta voin saada Delhista vain 7 paivan viisumin Iranin Islamistiseen tasavaltaan, ja kehoituksen etta minun kannattaisi yrittaa anoa viisumini Quettassa, Pakistanissa, josta luultavasti saisin pitemman.

Takapakki Iranin lahetystossa tarkoitti kuitenkin sita, etta joudun hoitamaan myos Stan viisumini taalta, silla jos Quettan lahetystokin myontaa Iraniin vain viikon, voi viisumien hankinnassa tulla hieman hoppu...

Pakistanin viisumi oli odotettua helpompi, ja sisalsi Suomen lahetyston saatekirjeella varustetun anomuksen lisaksi pienimuotoisen haastattelun, jossa konsulin suurin huolenaihe oli minun naimattomuuteni ja seurustelemattomuuteni. Vasemmanjalan svengi kun on Islamistisissa maissa pannassa, tyytyi mies vasta kerrottuani etta minulla on kylla OLLUT tyttoystavia ja tulee kylla olemaan tulevaisuudessakin, satun vain olemaan vapailla markkinoilla tilapaisesti.

Tanaan suuntasin siis Turkmenistanin Westendin konsuliin, jossa ystavallinen rouva kertoi etta voisin saada ilman matkatoimiston apua vain viikon mittaisen Transit-viisumin, mutta tata varten minulla tulee olla passissa tarra maahan johon aijon matkustaa seuraavaksi, tassa tapauksessa Uzbekistan. Suuntasin siis Uzbekistanin lahetystoon hakemaan anomuksen ja kyselemaan viisumivaatimuksia. Uzbekistanin terveiset olivat etta viisumi irtoaa 3-7 paivan kasittelyajalla taytettya anomusta, kahta passikuvaa ja passin kopiota vastaan.

Ennen Uzbekistanin viisumia paatin kuitenkin hoitaa viela yhden , ja lisata yhden Stanin matkaluetteloon. Afganistanin Delhin suurlahetysto antoi kuukauden turistiviisumin parin tunnin kasittelyajan jalkeen. Viisumin sain heti konsulin turvallisuusoppitunnin jalkeen, jonka aikana han kehoitti minua maahan saapuessani ottamaan yhteytta Suomen lahetystoon ja rauhanturvajoukkoihin saadakseni tuoreimman turvallisuuskuvan maan sisalla.

Eli reitti on elanyt hieman: Pakistanin jalkeen Iraniin, josta aloitan Silkkitien vapaamuotoisen seurailun Marco Polon jaljissa. Iranista suunta Afganistaniin, josta ylos Turkmenistaniin ja Uzbekistaniin, josta hoidetaan sitten joko Kyrgystanin tai Tajikistanin, ja Kiinan viisumit ja jatketaan Kashgarin kautta Xanaduun.

Uzbekistanin viisumianomuksen jatan huomen aamulla, ja kunhan Turkmenistan on taskussa, alkaa uusi seikkailu.

Ai niin, postauksen otsikolla en tarkoita konsuleita, joissa asiointi on sujunut odotettua mutkattomammin ja ilman suurempia takapakkeja. Kuvattakoon silla paikallisen Finnkinon henkilokuntaa, jotka eivat ole sisallyttaneet ohjelmistoonsa kyseisen nimista Tarantinon elokuvaa. Paskiaiset.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No siinä tapauksessa otsikko on väärin! IngloUrious BastErds olisi oikein ;)

Ei muuta kun hyvää matkaa valitsemallasi polulla! Tulee joka päivä katsastettua onko blogisi päivettynyt. Törmätkäämme vielä jossain tämän pallon nurkassa...

T. Papineau