29.7.2008

Do you scubadive?

Location: Kristiina´s apartment, Tallinn, Estonia

Sunnuntai aamuna 27.7 raahauduin Elielin aukiolle ja hyppäsin bussiin 15A Länsisatamaan. Olo oli hieman krapulainen edellisillan Jazzkukkulalla istuskelusta johtuen, mutta silti hymy oli herkässä. Paul Theroux kirjoitti, että matkailijan tunnistaa muusta metrokansasta kantamustensa lisäksi hänen omahyväisestä hymystään. Kohdallani tämä oli totta, vaikka metron sijasta olinkin bussissa ja kohta nousemassa M/S Nordlandiaan. En ollut menossa päiväristeilylle Tallinnaan kuten suurin osa muista matkustajista. Minulle lauttamatka oli seikkailun aamunkoitto.

Tallinnan vanhassa kaupungissa tapasin Hedin ja hänen muut vieraansa. Kaikki kahdeksan.. Hediin olin ottanut yhteyttä couchsurfingin kautta, ja tulisin viettämään seuraavat kaksi yötä hänen vieraanvaraisuudestaan nauttien. Tallustelimme hetken vanhan kaupungin miljöössä kunnes suuntasimme ruoka- ja juomaostosten kautta Hedin viehättävälle talolle Raasikussa, maaseudun idyllissä 30km Tallinnasta. Ensimmäinen ilta, ensimmäinen juhla. Niimpä minä, Hedi, Michaela Hollannista, Andra Latviasta, kaksi poliisimiestä, Jurgen ja Jurgen Belgiasta, ja kolme Brasilialaista, Bruno, Santos ja Ricardo nautimme ruuasta ja oluesta, saunoimme ja lauloimme aina aamu viiteen kunnes uni alkoi päästä voitolle meistä jokaisesta..

Aamulla hyvästelimme muut vieraat, koska kukin heistä oli jatkamasta matkaansa kohti Latviaa. Nähdään myöhemmin jossakin muualla kaverit! Hedi heitti minut Tallinnaan matkallaan töihin, ja edellisillan kemuista johtuen vietin laiskan päivän hieman vanhaa kaupunkia kierrellen ja puistoissa torkkuen ja nauttien säästä. Täydellistä. Illalla tapasimme muita couchsurfer aktiiveja oluen merkeissä, ja Kristiina lupasi majoittaa minut seuraavaksi yöksi luokseen. Siispä nautin Hedin vieraanvaraisuudesta, ja kissanpennun ystävyydestä viimeisen yön.

Tiistai aamuna heitin tavarani Kristiinan autoon hänen työpaikkansa edessä ja suuntasin jälleen kaupungille. Huomenna olisi suuri päivä, joten minun piti etsiä majapaikka hostellista keskiviikolle. Huomenna vietän siis 25. syntymäpäivääni. Varttisata kolahtaa lasiin.. Mutta, huominen on suuri päivä toisestakin syystä: Henry saapuu aamulautalla Tallinnaan ja liittyy matkaani. Matka jatkuu siis tästä eteenpäin härkäparissa.

Lisää taas sitten myöhemmin! Kuviakin luvassa kunhan otan asiakseni siirtää niitä nettiin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heipparallaa veli hyvä! Ja sylin täydeltä synttärionnitteluja. Siitä se ikä karttuu ja reissatessa vielä enemmän. Varo vaan, ettet saa isosiskoja kiinni tuon iän lisääntymisen myötä :)
t. Kirsi

Anonyymi kirjoitti...

Nonni, siitä se lähtee. Ja onneksi olkoon, siitä vaan kehittelemään neljänneselämän kriisiä. =D

Hyvältä kuulostaa ja hyvää synttäriä. Tosta se sit tosiaan lähtee.

Nice travellin'!

Matti2

Anonyymi kirjoitti...

Ah, voi kun tämä on jännää lukea!! x)

-milla-