23.7.2008

22.7.2008

Location: Helsinki, Finland

Pudotin tavarani Ouluntullin Nesteaseman ulko-oven viereen, ja istuin reppuni päälle. Olin nähnyt viikonloppuna muutamia ystäviä, ja hyvästellyt vanhempani, ja nyt oli aika aloittaa matka kohti etelää. Kaivoin repun taskusta hetki sitten Teron luona viinilaatikosta askartelemani "HKI" kyltin ja aloitin kyydin metsästyksen.

Kyyti natsasi noin kolmen tunnin odottelun jälkeen Jukka nimisen yhdistelmärekkaa kuljettavan ammattiautoilijan kyytiin. Jukka lupasi kyydin Äänekoskelle asti, mutta kertoi auton jatkavan aina Lahteen saakka, joten seuraava kuljettaja todennäköisesti veisi minut sinne. Äänekoskella rekan puikkoihin hyppäsi Juha, joka ilomielin lupasi kyydittää minut Lahteen. Kilometrit kuluivat mukavasti alkavasta matkastani jutellen ja ketjussa tupakkia poltellen.

Lahdessa hyppäsin kyydistä, ja heilautin hyvästit myötämieliselle kuljettajalle. Nostin repun selkääni ja lähdin tallustamaan kohti keskustaa, rautatieasemalle. Seuraava juna, intercity, Helsinkiin oli luonnollisesti myöhässä, joten odottelin suosiolla halvempaa lähiliikenteen junaa.

Nyt tapan aikaani ja hoidan muutamia hankintoja täällä pääkaupungissa. Asustelen Henryn kolossaalisessa yksiössä ja fiilistelen ajatuksella, että kohta olen pois täältä! Viikonloppuna uusi suunta: Tallinna..

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

no tuolla ajatuksella sietääkin fiilistellä...! Lähtö on aina yksi miellyttävimmistä ajatuksista, ainakin niistä mitä itse olen tähän mennessä tuumaillut.
Onnea matkaan, nauti vapaudestasi. Jään seuraamaan tilannetta mielenkiinnolla ;-)
t.Helmi

Anonyymi kirjoitti...

"Suuri lähtö on yhtä tärkeää kuin ensimmäiset rivit kirjassa."

-Tove Jansson-

Ikimuistoista matkaa kaimaseni ja nähdään vielä täällä tai maailmalla. PS yksi työpäivä mullakaan enää... =D

PitkäMatti

Anonyymi kirjoitti...

Pidähän kyltti tallessa että pääset takas sitten jos/kun aika koittaa :)

-Syaniidi