15.5.2008

Reitti

Matkaa tulen taittamaan kiskoitse, teitse ja meritse.
Vaikka nautin lentokoneellakin matkustamisesta, ei mikään voita sitä tunnetta kun nousee junaan etsimään makuupaikkaansa päivien kiskojenkolistelu edessä laukku täynnä purkkinuudeleita, tai kömpii skanssistaan hitaasti valtamerta halkovan laivan kannelle ihailemaan loputonta merimaisemaa suolainen tuuli kasvoillaan!

Mitä maita tulen matkallani näkemään? En tiedä.
Mutta reitistä ja paikoista antanee osviittaa tämä karkea suunnitelma:

Baltianmaiden läpi Venäjälle, josta raiteita pitkin kohti Mongolian aavikoita ja Kiinaa. Nousu Tiibetin ylängölle, laskeutuen taas kohti Nepalia ja Intiaa, mistä matka jatkuu Kaakkois-Aasiaan. Sieltä siirtyminen pikkuhiljaa päiväntasaajan toiselle puolelle, ja Tyynenmeren saaristoihin. Kun rahapussi alkaa olla tyhjillään on lähdettävä etsimään töitä Australiasta tai Uudesta-Seelannista, mutta tähän on todella pitkä aika!

Eikä matkan ole tarkoitus päättyä tähän.

Mutta kuten johdannossa pohjustin, on suunnitelma erittain karkea...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Pahis.
Mää oon niiiiiin katkera :)
Mutta tuosta tullee jotaki niin unohtumatonta että se mitä pääset kokemaan voittaa sen katkeruuen :)


-N

Anonyymi kirjoitti...

Miten meinasit jatkaa maata pitkin Intiasta Kaakkois-Aasiaan? Vai ajattelitko laivalla kulkea? (ja jos ajattelit, kuinka? mikä laiva/reitti?)

Kai tiedät, että Intiasta Myanmariin ei pääse ylittämään ulkomaalaiset maarajoja? (paitsi hankkimalla erikoisluvat sekä Intialaisilta että Myanmarilaisilta - TODELLA vaikeaa)

Kai tiedät, että Nepalista Tiibettiin ei pääse kuin ryhmäviisumilla ja maasta on poistuttava myös kyseisen ryhmän kanssa?

Matti kirjoitti...

Juu, tiedän ettei maita pitkin taida oikein intiasta kaasiaan meno onnistua, mutta meritse pääsee.. jotenkin.. :) En ole nuin kauas suunnitellut, kuten sanoin, reittisuunnitelmani on karkea. Mutta siis laivalla tai ainakin jollakin paatilla ajattelin intiasta matkaa jatkaa, andamaanien kautta.

Tiibetiin en mene nepalin suunnalta, ja tuo ryhmäviisumijuttu on helppo kiertää, sanotaan.

Mutta todellakin, tulevaisuus näyttää reitin ja kirjoittelen kyllä tänne miten hommat lutviutuvat :)