20.5.2010

Punaisen Toukokuun metsastys

Location: Chiang Mai, Thailand

”Rakkaat Punapaidat. Olen seuraillut touhujanne tanne saapumisestani lahtien. Ensikosketukseni teihin oli Bangkokin ruuhkissa, kun yritin loytaa tietani lapi sokkeloimaisen kaupungin, jonka te teitte teiden tukkimisella sokkelaoisemmaksi. Silloin sympatiani olivat kuitenkin teidan, syrjityksi itsensa tunteneen koyhan kansaosan puolella. En voi enaa sanoa samaa. Pikkupentumainen kaikkimulleheti –asenne ei varmasti nosta suosiotanne kansan syvissa riveissa. Eika paakaupungin polttaminen. Mika juttu tama tuhovimma on, eihan koirakaan omaan koppiinsa pasko?

Eilen aloititte riehuntanne myos taalla Chiang Maissa. Alkoiko paikat Bangkokissa kayda liian kuumiksi kun Kuninkaalliset Asevoimat toivat tankkinsa, ja piti loytaa vastarinnaton paikka remuta? Katselin aikani kun poltitte Nawarat sillan kupeessa autoja, ja piditte ”palopuheita”, ehka ihan kirjaimellisia sellaisia, silla vaikken Thaita juuri ymmarrakkaan, ymmarran etta poltitte kuvernoorin asunnon pian taman jalkeen. Nyt myos Chiang Maissa on ulkonaliikkumiskielto. En voi siis kulkea kaupungilla ilta yhdeksan jalkeen vangituksi tulemisen pelosta. Lisaksi haluaisin kysya naista pankkiautomaateilta loytyneista pommeista. Mita pahaa pankkiautomaatit ovat teille tehneet? Ymmarran sen, etta vihanne kohdistuu Tashkin Shinawatran varoja jaadyttaneisiin instansseihin, mutta ei se automaatin pommittamisella parane. Painvastoin, vastalauseena pankit sulkevat automaattinsa, ja pian mina, turisti, olen rahattomana kusessa. Voinko tulla soppajonoonne, vaikken punaista T-paitaa omistakaan?

Toisaalta, olen miettinyt ovatko nama automaattipommit edes teidan tekosianne. Tietaakseni yksikaan naista ei ole rajahtanyt, ja poliisi on ne aina onnistunut loytamaan ilman yleisovihjetta, ja purkanut pirulaiset ennen kuin mitaan on paassyt kaymaan. Joko kiitan ammattimaista Thaimaan poliisia, tai epailen salaliittoa, en ole viela paattanyt kumman teen.

Mutta asiaan. En halua ottaa puolia tassa konfliktissanne, en arvostella myoskaan nykyista paaministeria, enka Thaimaan asevoimia, jotka eivat nayta saavan yhta anarkistisakkia kuriin, enka niin ikaan Hanen Kuninkaallista Korkeuttaan, kaikkien rakastamaa yhdistavaa voimaa, joka ei ole sairasvuoteeltaan kommentoinut Thaimaan tilannetta viela mitenkaan. Minulla on vain pieni pyynto. Olen jattamassa maanne taakseni ensi viikolla, ja pyytaisin teita hillitsemaan itsenne edes siksi aikaa, silla pelkaan, etta maastapoistumiseni voi riehumisenne takia hankaloitua ja nain ollen viivastya. Jo nyt olen pakotettu olemaan sisatiloissa ilta yhdeksaan mennessa. Vestorekisteri tietaa, mita muuta kurinpitotoimia eduskunta saataa jos tuhovimmanne jatkuu. Vaikka poliittisen tilanteen seuraaminen toisaalta onkin jannittavaa, ja saan kivoja tarinoita baari-iltojen reissumiesstatuksen nostatukseen, ja jos osaisin kuvata myos erilaisia reissukuvia Thaimaasta, olen silti jo aika kyllastynyt ja haluauisin vain jatkaa matkaani. Sokerikuorrutettu sieva pyynto: Olkaa ihmisiksi, edes viikon verran.

Kiittaen: Kulkuri”

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

eiko olis jo korkea aika kotiutua?
kyseleepi Kirsi

Anonyymi kirjoitti...

Halauksia ja jaksamisia Pahis <3
-NaaNaa