24.3.2010

Keltainen leski

Location: Golden Triangle, Thailand

Viikonloppuni Paissa meni taysin odotuksien vastaisesti. En juurikan nahnyt ymparistoa, mita nyt sunnuntaina kun vein hanet ajelulle. Riippumatossa en maannut hetkeakaan. Ei silti, en valittanut. Taydellinen viikonloppu.

”Nimi oli Kelsy. Se oli erilainen. Se joi, ja se puhu niinkuin miehet. Mutta se katso silmiin niinkuin nainen.” –Reijo Maki (vapaasti)

Tiistaina jatkoin matkaani kohti Burman rajaa. Pysahdyin Thatonissa, hiljainen kyla, mukavia buddhapatsaita. Seuraavana aamuna suuntasin vielakin pienemmille teille lapi vuoristoheimojen kylien. No, mieleen tuli lahinna vuoristoheimohuvipuisto, kaikkien tauluineen ja kuvineen ja mainoksineen. Ainoastaan me tursitit puutuimme.

Pian loysin itseni taas Mekong joen rannalta, kultaisesta kolmiosta. Samoilin oopium museossa ja kiertomatkalinja-autojen valissa kunnes hermo petti ja tartuin pulloon.

Istuin katselemassa ohi lipuvaa jokea, poltellen burmalaista sikaria. Paassani pyori vain yksi ajatus. Mika helvetti Washingtonin tytossa oli sellaista, joka pisti kulkurin paan nain sekaisin? Paatin ottaa selvaa...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen blogi. Kohta vuosi täällä seurattu tuntemattoman kaverin matkaa, tovottavasti kulkurin elämä jatkuu. Onko paluu Suomeen käynyt kertaakaan mielessä?

Matti kirjoitti...

Kiitoksia. Onhan se tottakai aina silloin talloin mielen vieressa kaynyt, mutta ei liian vakavasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Sattumoisin olen seurannut blogia alusta asti. Loistavaa luettavaa. Ja nyt omaisuuteni hävitettyä oma matkani alkaa syksyllä. Ehkä törmäillään.

-Jarkko

Anonyymi kirjoitti...

Millä te jätkät elätte? Itsellä kanssa hirveä polte lähteä kiertämään maailmaa - ennenkuin on liikaa sitouttavia asioita/henkilöitä mut meneekö tuollainen reppureissailu työttömyyskorvauksella, ansiosidonnaisella vai onko taustalla vuosien säästöt, lainaraha vai pappa betalar?

Matti kirjoitti...

Hyvaa reissua Jarkko, ehka tormaillaan!

Ja Anonyymi, ehka talle pitas jo oma laatikko laittaa sivun laitaan, kun samaan kyssariin taisin vastata viimeksi edellisen postin kommenteissa. Vuosien saastot :)