3.2.2009

Kansankynttila

Location: La Croisette, Phnom Penh, Cambodia

Onnistuin pelaamaan missaamani tyohaastattelun, ja sain sovittua uuden paivamaaran tapaamiselle koulun Senior Supervisorin kanssa. Haastattelun minulle oli jarkannyt John, Kiivi expatti jonka tapasin eraana oluenhuuruisena iltana The Wanderer kuppilassa. Niimpa marssin hieman varitetyn CV:ni kanssa tapaamaan koulun pomoa, ja hetken turistuamme han pyysi minua tulemaan huomen aamusta uudestaan, kulmapaitaan ja krakaan sonnustautuneena. En ymmartanyt mita oli juuri tapahtunut, olinko saanut toita, vai halusiko han vain pistaa ryysyisen kulkurin hankkimaan kauniita vaatteita etta haastattelun pystyy edes ottamaan tosissaan.. Niimpa suuntasin keskusmarketille, ja kymmenen minuuttia ja 15$ myohemmin olin puettu parhaimpiini.

Seuraavana aamuna hyppasin vaaleansiniseen kulmapaitaan, matsaavaan kravattiin ja suoriin housuihin sonnustautuneena moottoririksan kyytiin ja suuntasin takaisin koululle. Rehtori odotteli ulko-ovella, ja kateltyamme han vei minut toimistoonsa. Rehtori laimaytti tiskiin lukion historian- ja englannin kurssikirjat, ja sanoi antavansa minulle 10 minuuttia valita ja sisaistaa kappale kummastakin. Olin ulkona kuin jakkiharka Tiibetin ylangolla, mutta tein tyota kaskettya ja aloin selata mielenkiintoisia kappaleita. Pian rehtori palasikin ja kaski ottaa englanninkirjat mukaan. Han opasti minut luokan eteen, esitteli uuden opettajan, ja pyysi aloittamaan tunnin... Spontaanina kaverina vedin esityksen hatusta, ja sama toistui eri luokan kanssa historian opinnoissa. Rehtori onnitteli, vei takaisin toimistoonsa, ja paperityo alkoi, olin juuri astunut, tietamattani sita itsekaan, opettajan virkaan Phnom Penhissa... Kavelin hammentyneena ulos koulusta, ja suuntasin joenrantaan jaakahville.

Plani on siis tassa: Seikkailuja ei unohdeta, menojalkaa kutkaa niin vietavasti tallakin hetkella, mutta pieni seisakki on myos paikallaan, paristakin syysta. Tyo mahdollistaa minulle varat pratkan ostoon, ja 250 kuutiosenttimetrin kanssa on huomattavasti letkeampi matkata ristiin rastiin Kambodzaa, silloin kun tyo ei paina liikaa paalle. Lisaksi Jari, ystavani kotomaasta, on lentamassa noin kuukauden sisaan Bangkokkiin liittyakseen remmiin. Eli tata odotellessa parraillaan Kambodzaa ympari ja Jarin saavuttua otetaan suunnaksi Vietnam, Kiina eli Tiibet, ja Nepal. Tata odotellessa.. Expatin elamaa Phnom Penhissa

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niin se tuo maailma opettaa, kun toisella puolella maailmaa voi jo heittaytya muita opettamaan.
Onnea uudelle kansankynttilalle!
t. Kirsi & kumppanit